Gönderiliyor...
Eye Gesundheit und Krankheit
Eye Gesundheit und Krankheit

Kliniğimizde verilen hizmetler

  • Vitrektomi (Diyabete ve Hipertansiyona bağlı ileri görme kayıplarının cerrahi tedavisi)
  • FAKO( Dikişsiz Katarakt tedavisi)
  • Göz Yaşı Kanalı Ameliyatları
  • Endoskopik DSR
  • Bilgisayarlı Göz Muayenesi
  • Kontakt Lens Muayenesi
  • OCT(Göz Tomografisi)
  • Bilgisayarlı Görme Alanı Testi
  • Biyometri
  • Korneal Topografi
  • Pakimetri
  • Göz Ultrasonografisi
  • Glokom (Göz tansiyonu) tanı ve tedavisi
  • Şaşılık Tedavisi
  • Göz Tembelliği tedavisi
  • PLUS OPTİX
  • SLT lazer
  • ARGON lazer
  • YAG Lazer
  • FFA (Fundus Floreesin Göz Anjiyografisi)
  • Ptergium (et sürmesi greftli) ameliyatı
  • Şeker ve Hipertansiyon hastalarında görme kayıplarının kontrol ve tedavisi
  • Okul öncesi çocuk göz check-up
  • Göz Kuruluğu Tanı ve Tedavisi
  • Az görenlere yardım
  • Otokeratoloji (gece) Lens Muayenesi

VİTREKTOMİ:

Diyabet , Hipertansiyon gibi hastalıklara bağlı ileri görme kayıplarının cerrahi tedavisi

Vitrektomi ,göz içi sıvının (vitreus) 1 mm’den ince özel aletlerle çıkarılması ve yerine sıvı,hava,gaz ya da silikon yağ konulmasıdır.Geçmeyen göz içi kanaması (lazer tedavisine rağmen veya tedavi için geç kalmış diyabet retinopati gibi),makula deliği,makula pucker(kırışıklık),retina dekolmanı(ayrılma) ,vitreusa düşmüş lens ya da yabancı cisim çıkarılması ve endoftalmi (göz içi iltihabı) gibi durumlarda uygulanarak retinanın tekrar eski anatomik yapısına kavuşması hedeflenir.

Göz yaşı Kanal Tıkanıklığı Ameliyatları

ENDOSKOPİK Daktriyosistorinostomi (DSR)

Endoskop cihazı i ile tıkalı olan kemikte yeni pencere açılarak göz yaşı kanalına girilir.Bayıltma işlemi yapılmadan 8-10 dakika gibi çok kısa sürede yapılır,hasta hemen taburcu olur.Endoskopik DSR’nin en büyük avantajı tüm işlem burun içinde izlendiği için burunda herhangi bir problem varsa aynı seansta düzeltilmesidir.Ciltte kesi yapılmadığı için yüzde iz bırakmaz.

FAKO Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

Halk arasında lazer olarak bilinen FAKO tekniğinde 2.2 mm’lik kesiden katarakt ses dalgaları ile alınır , göz içi mercek (lens) gözün içine konur ve dikiş atılmaz.Bu teknikte hasta uyanık olarak ve göze iğne yapmadan damla ile uyuştuşturulduktan sonra ameliyat edilir Uzak ve yakın MULTİFOKAL LENS de tercihe göre kullanılmaktadır.

SLT LAZER

Göz tansiyonu-Glokom tedavisi

SLT(Selektif Lazer Trabeküloplasti) Gokom tedavi muayene odasında ,damla ile göz uyuşturulduktan sonra ,ağrısız bir biçimde birkaç dakikada biten lazer tedavisidir.İşlemden sonra hasta normal yaşantısına dönebilir.

ARGON LAZER

ŞEKER HASTALIĞI-YÜKSEK TANSİYON

Diyabet ve Hipertansiyona Bağlı Görme Kayıplarının Tedavisi

Özellikle şeker hastalığına ve hipertansiyona bağlı retina kanamalarının önlenmesinde önemli bir yer tutar.Ayrıca retina yırtıklarını ve glokomda göz içi basıncının düşürülmesinde de kullanılmaktadır.

Şeker hastalığına bağlı göz hasarı,hiçbir belirti vermeden ve görmeyi etkilemeden oluşabildiği için,hastaların hiçbir şikayeti olmasa da 6 ayda 1 kez retina muayenesi olması gerekir.

YAĞ LAZER

Bu cihazla katarakt ameliyatları sonrasında görülebilen lens arkası kesafetleri, ameliyata bağlı gelişebilen yapışıklıklar ve göz bebeği şekil bozukluklarının tedavisi yapılabilir.

BİLGİSAYARLI GÖZ MUAYENESİ

Gözlük ihtiyacının tespiti gibi bazı göz incelemelerinin yapılmasını sağlıyor. Temassız Göz Tansiyonu Ölçüm Cihazları da göz tansiyon değerlerini temassız olarak ölçebiliyor.”

BİLGİSAYARLI GÖRME ALANI-PAKİMETRİ-OCT

Göz tansiyonu – Glokom Teşhis

Halk arasında göz tansiyonu olarak da bilinen glokom, milyonlarca insanı etkileyen,tedavi edilmez ise görme kaybına hatta körlüğe neden olabilen yaygın bir göz hastalığıdır.Glokom sinsi bir hastalıktır ve genelde hasta tarafından farkedilemediği için ancak göz muayenesi ve tetkikler sonucunda teşhis edilebilir.Olimpos Göz Kliniğinde glokom teşhisi ve takibi için gerekli en son teknolojik cihazlar kullanılmaktadır :

Tonometri cihazı göz tansiyonunu ölçer.

Pakimetri cihazı kornea kalınlığını ölçer.

Bilgisayarlı Görme Alanı cihazı görme alanında kayıp olup olmadığını ölçer.

OCT(Oküler Koherans Tomografi)(GÖZ TOMOGRAFİ) cihazı göz arkas ıve görme sinirini detaylı inceler.

FFA(GÖZ ANJİO)

Kol damarından ilaçlı boya verilerek gözün arka tabakasının durumunu gösteren cihazdır.Özellikle şeker ve sarı nokta hastalığının tanı ve tedavisinde olmazsa olmaz olan tetkikidir.

KONTAKT LENS

Kontakt lens muayenesi : Kullanılacak lens tipi,derecesi,taban eğriliği,çapı belirlenir.Hastalığa göre şeffaf ve soft lens ,gaz geçirgen lens (sert) ,keratokonus (kornea yüzeyinin bir bölümünün incelerek öne doğru çıkması hastalığı) lens,kromojen lens (renk körlüğü için) önerilir.

Antalya’da ilk kez Olimpos Hastanesi Göz Kliniğinde gece yatarken takılıp ,uyandıktan sonra çıkarılan ORTOKERATOLOJİ LENS (Gece Lensi) muayenesi yapılmaktadır. Kişi gün boyunca gözlük veya kontak lens kullanmadan net görebilmektedir. Miyopi tedavisinde gözlük,kontakt lens ve excimer lazere alternatif bir metot olan otokeratoloji, son 7 yıldır tüm dünyada uygulanan bir tedavi yöntemidir.Şu an için 4 numara miyopi ve 1.5 numara astigmata kadar olan numaralar sıfırlanmaktadır. 7 yaşından büyük çocuklar dahil her yaştan kişiye uygulanmaktadır.

PTERJİUM (GÖZDE ET YÜRÜMESİ)

Gözün iç kısmında beyaz bölgeden gözün siyahına uzanan kırmızı dokudur. Halk arasında ‘’gözde et yürümesi’’ olarak bilinir. Oluşma nedeni güneşten gelen Ultraviyole ışınların gözün siyahının sınırında yer alan kök hücrelerde yaptığı hasardır. İlerleyici astigmata yol açar. Çok ileri evrelerde gözün bebeğini örterek kalıcı görme azlığı veya kayba yol açabilir. Tedavisi cerrahidir.

GözTembelliği(Ambliopi)

Çocuklarda görme ile ilgili problemler çok erken yaşlarda başlayabilir ve fark edilmezse kalıcı görme kayıplarına neden olabilir. En sık görülen sorun ise göz tembelliğidir.

Göz tembelliği (ambliopi), göz bozukluğuna bağlı olarak bir gözün görme yeteneğinin gelişememesidir. Çocukta göz tembelliği varsa 3-4 yaşındayken tespit edilip tedavisi yapılırsa görme tembelliği %100 tedavi edilebilir.Ama 7 yaşından sonra görme gelişimini tamamladığı için yapılacak tedavinin pek faydası olmayacaktır.

Bu nedenle 3 yaşından önce bebeklerin göz doktoru tarafından muayene edilmesi gereklidir.

PLUS OPTİX

Olimpos Hastanesi Göz Kliniğinde PLUS OPTİX cihazı ile bebek ve çocuk muayenesi yapılmaktadır.

Plus Optix 2 aylık bebeklerde de uygulanabilen bir göz ölçüm cihazıdır. Bu uygulamada bebeğin gözüne damla damlatılması gerekmez. Göze hiç değmeden 1 metre uzaklıktan, bebeğin bakışını görüntü ve seslerle bir noktaya odaklayıp ölçüm alır. Değerlendirme sonucunda göz bozukluğu, tembellik ve kayma olup olmadığı konusunda bilgi verir. Göz tembelliği erken tanı konulduğunda tedavi edilebilir.

Detaylı bir muayenesinin ardından kaymanın sebebine göre tedavi planlanır.Tedavi için eşlik eden kırma kusuru varsa gözlük verilmesi veya cerrahi tedavi ile kayma düzeltilebilir.Şaşılık tedavisi ne kadar erken dönemde yapılırsa başarısı o denli yüksek olur.

GÖZ İÇİ İLAÇ ENJEKSİYONU

Son dönem teknoloilerle tedavilerini uygulayan göz kliniğimizde, sarı nokta (makula dejenerasyonu) ve diabetik göz hastalığı tedavisi gözün içine özel yöntemlerle enejkte edilen özel bir ilaç sayesinde başarıyla yapılmaktadır.

ULTRASONİK BİOMETRİ

Katarakt ameliyatlarında göz içine konulacak lens numarasını ölçer.

GÖZ ULTRASONOGRAFİSİ

Gözün anatomik yapısını ,retina ve vitreusun durumunun (göz içi yabancı cisim, göz içi kanaması,retina dekolmanı,göz tümörleri vs ) teşhisinde kullanılır.

CROSS-LİNK (KOLLOGEN BAĞLAMA)

Keratokonus hastalarında ilerlemeyi durdurabilmek için dünyada son birkaç yılda ortaya atılan yeni bir tedavi biçimi olan CROSS-LİNK operasyonu Olimpos Hastanesi Göz Kliniğinde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

AZ GÖRME CİHAZ MUAYENESİ

Az görme tabiri özellikle bir miktar görmesi olan ,fakat bu görme ihtiyaçlarını karşılamayacak düzeyde olup (televizyon seyredemeyen,gazete-kitap okuyamayan ,araba kullanamayan vs) gözlük veya cerrahi tedavi ile artırılamayan,görmeyi artırmak için özel cihazlara ihtiyaç duyan kişiler için kullanılır.Bu durum körlükle eş anlamlı değildir.Bu kişilerin görme rehabilitasyonunda kullanılan cihazlar özel büyüteçler, teleskopik gözlükler ve kapalı devre TV sistemleridir.Antalyada AZ GÖRME CİHAZ MUAYENESİ ilk kez OLİMPOS HASTANESİ GÖZ KLİNİĞİNDE uygulanmaya başlandı.

Hastanemiz Göz Polikliniğine ve Ameliyathanesine almış olduğumuz yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile hastalarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hasta memnuniyetini artırmayı planlıyoruz.

ASTENOPİ (GÖZ AĞRISI)

Baş ve göz ağrıları içinde oldukça büyük bir payı olan astenopi , gözlerin aşırı kullanımına bağlı (bilhassa okuma ve yakın

çalışmalarda) göz ve çevresinde ortaya çıkan huzursuzluk, gerginlik, sıkıntı hissi, gözlerin çabuk yorulması, zorlanması,

tükenmişlik hissi ile birlikte ortaya çıkan dayanılmaz baş ağrıları kompleksidir.

Astenopili böyle hastalarda ayrıca, gözlerde yanma hissi, sulanma, batma, kaşınma, kapaklarda ve gözlerde kanlanma, ışık

hassasiyeti, yorgunluk hissi, uyku hali,yazılarda karıştırma, bulanıklaşma ve çoğu zaman çift görme de mevcuttur.

Hasta okumaya kısa bir ara verdiğinde bu tip şikayetleri azalmakta fakat çalışmaya devam ettiğinde tekrar aynı şikayetler bu

sefer daha şiddetli olarak ortaya çıkmakta önceki şikayetlere, göz çevrelerinde, kaş bölgesinde, alın-şakak bölgelerinde hatta

kafanın arkasında şiddetli ağrı ve tazyik hissi eşlik etmektedir. Zaman zaman da kafa arkasındaki ağrılar, boyuna hatta

omuzlara yayılmakta , boyun ve omuz adalelerindeki çekme ve kasılmaya bağlı hassasiyete dispepsi(karında devamlı

ağrı,hazımsızlık ve mide ekşimesi), bulantı, baş dönmesi vs. gibi iç organlara ait şikayetler eklenmektedir.

Artmış göz kaslarının çalışması sonucu gözde yorgunluk hali,uyku hali, uzun zaman uygunsuz ve sıcak bir ortamda zorlanmış

aktiviteye bağlı göz damarlarında genişleme ve kanlanma bu durumdan sorumlu olabilir.Bu tabloya, kapaklar ve göz

kanlanması, sulanma, akıntı, kaşıntı, ışık hassasiyeti eşlik edebilir.

Astenopi Nedenleri

  • Düzeltilmemiş refraksiyon(kırma) kusurları (myop,hipermetrop,astigmat)
  • Yanlış gözlük kullanımı
  • Uygun olmayan yeni gözlükler(prizma etkisi yapan gözlük camları)
  • Göz adalelerdeki imbalans (dengesizlik)
  • Konverjans yetmezliği(içe ,yakına bakışta kısıtlılık)
  • Gözlerin uzun süre aşırı bir şekilde kullanılması
  • Metabolik bozukluklar.
  • Retina ve yüksek görme merkezlerin yorgunluğu.

Yüksek dereceli göz numaraları olan hastalarda, görmede yetersizlik esas belirtidir. Küçük dereceli hastalarda ise, hasta bu

küçük dereceli görme yetersizliği düzeltebilmek için sarfedeceği efordan dolayı baş ağrısı meydana gelir..

Bu durum, bazen herhangi bir refraktif hata (kırma kusuru) olmadan da nörotik yapılı kişilerde, anksiyetesi uzamış kişilerde,

akut hastalık hallerinde, laktasyonu uzamış hamilelerde, çevresel ve ailesel çatışmaları olanlarda da görülebilir.

Bu kişilerde zaman zaman görmeye ait belirtiler ortaya çıkabilir. Bu kişilerde küçük dereceli göz numaraları olabilir veya

gerçek belirtiler çok şiddetli iken yüksek dereceli göz numaralarına rağmen çok iyi görebilirler.

Astenopi Tedavisi

Astenopiye neden olan faktörlerin tespiti şarttır.Neden yoksa, hastalardaki belirtilere katkıda bulunacak emosyonel, psişik

faktörlerin araştırılması gerek.Uygun olmayan yani hatalı kullanılan gözlüklerin doğru göz numaraları ile tekrar kullanılması

gerekir.Gözde kayma belirgin hale gelirse ortoptik tedavi(özel cihazlarla yapılan göz egzersizleri) veya nadiren cerrahi girişim

gerekir.