Mide Botoksu Nedir?
Mide botoksu, endoskopik olarak uygulanan, midenin iştah ve açlık üzerinde etkili olan sinir ve kaslarını geçici olarak etkisiz hale getirmeyi amaçlayan ameliyatsız bir obezite tedavi yöntemidir.
Ortalama 15-20 dakika süren uygulamanın ardından, midenin iştah ve açlık üzerinde etkili olan sinir ve kasları 4-6 ay süreyle etkisiz hale getirildiği için iştah azalır, mide kaslarının kasılma yeteneğini kaybetmesi nedeniyle midenin boşalması gecikir, besinlerin midede daha uzun süre kalması sayesinde tokluk süresi uzar, daha az gıdayla daha kolay doyulur ve kilo kaybedilir.
Mide Botoksu Nasıl Yapılır?
Mide botoksu, endoskopik olarak uygulandığı için ameliyatların gerektirdiği herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Ucunda kamera bulunan boru şeklindeki endoskopi cihazı ağız yoluyla mideye ulaştırılmadan önce hastaya “sedasyon” sağlayan ilaçlar verilerek rahatlaması sağlanır. Cihaz mideye ulaştıktan sonra uygulama bölgelerine botoks enjeksiyonu yapılır. Ortalama 15-20 dakika süren uygulamanın ardından hasta uyandırılır ve 1-2 saat sonra taburcu edilir.
Mide Botoksu Kimlere Yapılır?
Mide botoksu, vücut kitle indeksi 27 – 35 arası olan kişilere yapılabilir. Vücut kitle indeksi 35’ten fazla olan ama mide küçültme ameliyatı olmasına engel bir durumu bulunan kişilere de uygulanabilir.
Mide Botoksunun Riskleri Var mı?
Mide botoksunun, bugüne kadar görülmüş yan etkisi ya da komplikasyonu yoktur. Başarı oranı yüksek ve güvenli bir yöntemdir.
Mide Botoksu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için diyetisyen kontrolünde bir beslenme düzeninin takip edilmesi uygun olur.